Update 25 april 2018

Gebrek aan info over Plopsaqua bezorgt buurt kopzorgen!

Meer info op:
https://www.facebook.com/Groenebuffer/

of mail naar

groenebuffermechelenzuid@gmail.com

Krijgt Mechelen met Plopsaqua het grootste waterpark van België?

Het ziet er goed uit voor het Plopsaqua-project in Mechelen. Plopsa werd door de stad Mechelen als beste aangeduid en wacht nu op goedkeuring van de Vlaamse overheid.

https://www.youtube.com/watch?v=7tUUXVcWc6E

Reeds in 2015 was het beleid op zoek om tegen het Gewestplan in te gaan.

https://www.gva.be/cnt/dmf20151020_01930198/stad-hoopt-op-investering-in-plopsaqua-aan-vrijbroekpark

23 maart 2017 https://www.mechelen.be/7-t-van-den-brande---toekomstig-zwembad-vraag een zwembad, het zou gaan om het Studio 100 waterpark Plopsaqua. Tijdens een recente presentatie over de stand van zaken 'Samen 1 groep' stond. 'Plopsaqua' vermeld onder het vrijetijdsaanbod van Mechelen. Verbazend gezien er officieel toch nog geen definitieve keuze lijkt gemaakt ...

20/04/17 België, Plopsaqua, Waterparken (Bron: Plopsa Group, Holidaypark Kownaty;Author: Jonathan)
 

Goed nieuws voor de liefhebbers van waterparken, de Plopsa Group gaat een officiële vraag indienen om een waterpark te mogen bouwen in Mechelen. Ook in Antwerpen wil Plopsa een waterpark bouwen. Tegen 2020 wilt de Plopsa Group 10 parken in haar bezit hebben.

 

De Plopsa Group maakte tijdens de geanimeerde show “Plopsa, A Brand New Day” de toekomst plannen van de groep bekend. Hierin werd duidelijk dat Plopsa zich officieel kandidaat heeft gesteld om een gemeentelijk waterpark te mogen bouwen in het Antwerpse district Antwerpen-Berchem.

Een tijdje geleden had Plopsa ook al laten weten mogelijk interesse te hebben om een waterpark te openen in Mechelen. Later werd echter de vraag gesteld als deze ideeën nog op tafel lagen door de nieuwe plannen in Antwerpen. Plopsa maakte nu bekend dat ze bezig zijn met de voorbereidingen om de officiële kandidaatstelling te kunnen indienen. Hiermee geeft de Plopsa Group aan volop voor de beiden nieuwe waterparken te willen gaan.
IMG_1533
IMG_1535

Momenteel heeft de Plopsa Group 5 pretparken en 1 waterpark in 3 verschillende landen. Plopsaland De Panne is het hoofdpark van de groep gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Naast Plopsaland De Panne bevindt het waterpark Plopsaqua en het Plopsa Theater. Met Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo heeft de groep nog twee andere pretparken in België. In Nederland bezit de groep Plopsa Indoor Coevorden en in Duitsland bezitten ze Holiday Park Pfalz.

In december van 2017 zal de Plopsa Group fase 1 van haar eerste pretpark in Polen openen. In Holiday Park Kownaty komen onder andere de Studio 100 figuurtjes Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Fase 2 en 3 moeten voltooid worden tegen 2020.

Het 10de park van de Plopsa Group zal waarschijnlijk een waterpark worden. De locatie is voorlopig nog niet bekend gemaakt. Eerder had Plopsa plannen om een gemeentelijk waterpark te openen naast Holiday Park Pfalz, maar die plannen werden in een referendum door de plaatselijke bevolking weggestemd. Het is niet duidelijk of Plopsa nu toch wilt doorgaan met deze plannen maar dan zonder de steun van de gemeente, of dat de groep het waterpark op een heel andere locatie zal gaan bouwen.

 

 
 

19 dec. 2017 - Plopsaqua, dat door de stad Mechelen gekozen werd om een zwembad te bouwen, diende een dossier in om het waterpark daar te bouwen. De Vlaamse regering bekijkt nu of dat overeenkomt met het bestemmingsplan”, zegt Stephane Berghmans, CEO van Technopolis.

Bij Plopsa Group benadrukt CEO Steve Van den Kerkhof dat een vestiging een bijkomende toeristische trekpleister voor de stad zou zijn, op een gemakkelijk bereikbare locatie aan de rand.

Het zwembad zelf zou 40 miljoen euro kosten, goed voor - binnen - een 25 meterbad met acht banen, een recreatief bad met glijbanen, een instructiebad, en - buiten - nog eens een 25 meterbad. Ook voor clubs zouden er voorzieningen zijn, en er wordt ook nagedacht over combinatietickets met Technopolis.

Een timing voor het nieuwe waterpark, volgens Plopsa Group mogelijk het grootste van het land, is er nog niet.

19 dec. 2017 - Geüpload door Nieuws Belgium
Op de gronden naast het wetenschapspark Technopolis wil Studio 100 zijn tweede Plopsaqua ...

20 dec. 2017 - Maakt Plopsaqua zwemmen duurder? | Mechelen | Regio | HLN
https://www.hln.be/regio/mechelen/maakt-plopsaqua-zwemmen-duurder~a5093070e/
Hoeveel zal de Mechelaar binnenkort betalen voor zijn zwembeurt? De vraag reist nu de Plopsa Group een dossier heeft ingediend voor de bouw van een Plopsaqua naast Technopolis. Krijgt het dossier groen licht, dan betekent dat het einde voor het huidige zwembad aan de Geerdegemvaart.

9 februari 2018 16:24 www.radioreflex.be/2018/.../plopsaqua-bouwt-nieuw-waterpark-maar-niet-in-mechelen..Vrijdagmiddag werd op een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede waterpretpark van Plopsa. Plopsaqua bouwt haar tweede waterpark in Hannut (Hannuit), vlak op de ...

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171219_03251569

http://www.standaard.be/cnt/dmf20171219_03251598

https://plopsafans.be/nieuws/categorie/plopsaqua-mechelen/

https://mechelen.pvda.be/tags/stedelijk_zwembad

www.madeinmechelen.be/nieuws/komt-plopsaqua-naast-technopolis/

http://www.pretparken.be/NL/article/1880/Nieuw%20Plopsaqua%20wijkt%20waarschijnlijk%20uit%20naar%20Mechelen%20(en%20Landen)

https://mama.libelle.be/nieuws/binnenkort-plopsaqua-waterpark-mechelen

 
 

Goed nieuws voor de Mechelse Plopsaqua-fans: Studio 100 heeft een voorstel ingediend om het populaire waterpark op de gronden naast Technopolis in Mechelen te bouwen. De stad Mechelen en Technopolis zijn alvast akkoord, enkel Vlaanderen - dat eigenaar is van de gronden - moet nog goedkeuring geven.