Plannen Fuifzaal voor de jeugd aan Geerdegemvaart

Doelstelling:

Openbaar onderzoek milieu en bouwaanvraag voor een fuifzaal aan de Geerdegemvaart 96-98 wekte onrust en misnoegen bij buurtbewoners. Een bewonersvergadering moest meer duidelijkheid brengen

 

De argumenten van de buurt qua veiligheid en overlast bleken uiteindelijk toch doorslaggevend.

   

Op 25 maart 2002 tijdens opname “Recht op antwoord” bij VTM werden de door het productiehuis “Jokfoe” opgelegde richtlijnen om tot en degelijk en eerlijk debat te komen door de privé-investeerder niet opgevolgd. Uit de uitzending op 26 maart kon men vaststellen dat overeenkomsten tussen JIM TV en TOPRADIO (van de zelfde privé-investeerder) ook een (te) grote invloed hadden bij de samenstelling van het uitgezonden beeldmateriaal.
Op 30 april werd de beslissing van de stad Mechelen nogmaals uitgesteld. Op 01 mei 2002 liet burgemeester Bart Somers via een interview op TOPRADIO weten te zullen streven naar de beste oplossing voor alle burgers van Mechelen .

Op 04 juni 2002 werd het pand plots opnieuw te koop gesteld. Vervolgens dacht men de fuifzaal in hangars van de stad in de omgeving van het station in te richten. Deze optie kreeg wel de goedkeuring van de jeugdraad doch opnieuw niet van de buurtbewoners, die reeds de leefbaarheid bedreigd weten met de geplande werken voor een ontsluitingsviaduct, een uitbreiding met twee sporen voor de TGV en het huidige vele verkeer van het Ragheno industriepark.

Beslissing werd uiteindelijk een locatie aan het douaneplein.

Inmiddels draait de fuifzaal op volle toeren en ook het jaarlijks "Mechelen viert Feest o.l.v burgemeester Somers (VLD) and his team, vond er onlangs nog plaats. LMZ vzw blijkt hier dus ook nog tijdig tussen gekomen te hebben.

De hoofdzetel van Joker in een volledig nieuw gebouw is nu gevestigd op de plaats waar het College eerst de fuifzaal zag en bij Inofer heeft men ook het uitzicht van de gevel verbeterd. De buurt heeft ons bedankt.